Tocaniţă de mangaliţa cu varză murată

IngredienteTocaniţă de mangaliţa cu varză murată

1 kg carne de mangaliţa
10 dkg untură de mangaliţa

2 cepe roşii
1,5 kg varză murată
3 dl smântână
2 ardei verzi
2 roşii
2 căţei de usturoi
3 linguri de făină

sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen după gust

Mod de preparare: Se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă usturoiul, chimenul şi boia de ardei.

Adăugăm carnea de mangaliţa tăiată în cuburi şi-i frigem.

Stoarcem varza de zeamă, completăm cu puţină apă şi adăugăm la carne. Condimentăm după gust şi călim carnea cu varza murată sub capac până la înmuiere.

Dregem tocăniţa cu smântână şi puţină făină.

Se serveşte cu pârjoale de cartofi şi smântână.