Gulaş din carne de mangaliţă

Ingrediente:Gulaş din carne de mangaliţă

  • 40 dkg ciolan de mangaliţa (tăiat în cuburi)
  • 1 lingură untură de mangaliţa
  • 1 ceapă roşie (tăiată mărunt)
  • 2 căţei de usturoi (mărunţiţi)
  • 25 dkg legume: morcovi, pătrunjel, ţelină şi gulie (tăiate în cuburi)
  • 25-30 dkg cartofi (tăiaţi în cuburi)
  • 1 legătură de pătrunjel şi ţelină verde
  • 1 ardei roşu şi 1 roşie
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • ½ linguriţă chimen
  • piper
  • sare

Pentru găluşte cu ouă:

  • 1 ouă
  • puţină sare
  • făină cât înglobează

Mod de preparare

Călim ceapa roşie şi usturoiul, adăugăm chimenul, foaia de dafin, boia de ardei, carnea, le frigem împreună, după care completăm cu 1,3-1,5 l de apă. Adăugăm legumele, condimentăm cu ingredientele de mai sus, după care-i fierbem până când carnea se înmoaie. Adăugăm cartofii, când fierbe din nou adăugăm găluştele cu lingura sau cu aparatul special pentru găluşte.

Condimentăm după gust.

Înainte de servire vom îndepărta din supă legătura de pătrunjel, ardeiul şi roţia.