Tocăniță de cerb à la Harghita

Ingrediente pentru 6 persoane:Tocăniță de cerb à la Harghita

  • 1,5 kg pulpă de cerb
  • coriandru măcinat, cimbrişor, rozmarin
  • ulei
  • 200 g ficat de pui
  • măghiran, salvie
  • 200 g slănină afumată
  • 2-3 cepe roşii
  • sare, piper
  • 200 g ciuperci
  • 200 ml vin roşu
  • 150-200 g mazăre verde, fasole albă

Preparare: pulpa de cerb se taie în bastonaşe subţiri, se pune într-un vas, se presară coriandru, rozmarin şi cimbrişor; deasupra se toarnă ulei până este acoperită complet. Se lasă la macerat, la rece, timp de 1-2 zile. Apoi se taie felii ficatul şi se asezonează cu măghiran şi salvie. Se păstrează în frigider. Se pune într-un ceaun  ceapă şi slănină tăiată cubuleţe, care se călesc. Se adaugă carnea, se asezonează cu sare şi piper, se căleşte puţin, apoi se adaugă ficatul şi ciupercile. Se adaugă vinul, iar la sfârşit, mazărea şi fasolea. Când toate s-au frăgezit, se serveşte - după gust - cu pâine, cartofi, sau orez.




Produse promoționale

Descoperiți plăcerea culinară a cărnii de vânat. Selectați din produsele nostre promoționale.